Välj en sida

Saliga visshet

Petter och Helena Alin

Saliga visshet är ett album med 12 psalmer, varav en nyskriven. Här gifter sig flera hundra år gamla texter och melodier med moderna, levande och modiga arrangemang för vår tid. Tidlösa ord får nytt liv och hjälper unga generationer att lära känna och lovsjunga Jesus.

Förhoppningen är att den här skivan ska fylla en viktig plats i hela Sveriges kristenhet, då många kyrkliga sammanhang kämpar med att förena gammalt och nytt, psalmer och modern lovsång.

Petter och Helena Alins vision är att ge församlingar verktyg och inspiration i den spänning som kan finnas gällande musiktraditioner och uttryck. I sin egen församling har de under flera år arbetat med denna fråga och fått se en enhet växa fram genom musikarbetet, där det tidigare rådde splittring och konflikt.

”Till varje församling som brottas med att förena generationer, traditioner, tycke och smak så tror jag att Petter och Helenas respektfulla men framåtlutade arrangemang och alldeles lysande genomförande kan få bli en karta över en möjlig väg framåt.”

Alfred Nygren

”Petter och Helena Alin gör på den här skivan vår psalmsskatt aktuell och tillgänglig för en ny generation. Så bra!”

Bengt Johansson

”Med härlig energi och kärlek till psalmskatten är den här skivan en glädjeinjektion som binder samman dåtid och nutid. Grattis till oss som får lyssna, sjunga med och påminnas om att Gud är densamme i alla tider.”

Jeanette Alfredsson

”Modigt och varsamt har Petter och Helena Alin mejslat fram arrangemang som både lyfter, bekräftar och förenar. Lika välsignande att lyssna på som att använda sig av i sin musiktjänst. Väl gjort.”

Micke Fhinn

”I en tid där vi mer än någonsin behöver sjunga oss samman som församling är denna skiva med tidlösa psalmer, klädda i modern dräkt så inspirerande och livgivande!” 

Michael Jeff Johnson

”Jag tror och hoppas att inte minst unga ska få upptäcka psalmer som kan få bli följeslagare genom hela livet.”

Bo Järpehag

Fakta

Låtlista:

 1. Saliga visshet
 2. Som en härlig gudomskälla
 3. En liten stund med Jesus
 4. Sanningens Ande
 5. Gud, vår Gud, vi lovar Dig
 6. Vilken vän vi har i Jesus
 7. Närmare, Gud, till Dig
 8. Blott en dag
 9. Hem till Dig igen
 10. För att Du inte tog det gudomliga
 11. Grip Du mig, helige Ande
 12. Bred Dina vida vingar

Producent: Petter Alin och Emil Sydhage

Medverkande:

Se och lyssna

Petter och Helena Alin

Det äkta paret Petter & Helena Alin har sjungit och spelat ihop länge och har båda lång erfarenhet av aktivt engagemang i olika lovsångssammanhang. De är musiker och lovsångsledare från Stockholm, och har båda ett stort hjärta för enhet mellan generationerna. Deras vision är att ge församlingar verktyg och inspiration i den spänning som kan finnas gällande musiktraditioner och uttryck.

Petter står även i spetsen för jazzbandet JEREMIA och Helena producerar egenskriven popmusik på svenska under eget namn.